دیماج (Doymaj)
👁️ 6
❤️ 0

دیماج (Doymaj)

غذای ایرانی
دیماج نوعی عصرانه سنتی قزوینی است . این خوراک که مخصوص فصول گرم است از مخلوط نمودن تکه های نان ، پنیر ، خیار ، گردو ، پیاز داغ و... درست می شود .
با توجه به موادی که در این خوراک به کار رفته می توان گفت غذای بسیار سالمی است و می تواند جای ساندویج هایی که از بیرون تهیه می شود را بگیرد .
قزوینی ها دیماج را بیشتر برای سفره های افطار ماه رمضان ، روز سیزده بدر ، پنجاه بدر و بعضی از میهمانی ها آماده می کنند .
دیماج را در تابستان همراه با هندوانه و سرکه شیره ؛ و در زمستان همراه با ترشی می توان میل کرد .

سطح دشواری

سخت

🥘 مواد لازم

نان لواش خرد شده : 500 گرم\nسبزی خوردن : 250 گرم\nپنیر کهنه (محلی) : یک دوم پیمانه\nپیاز بزرگ : 2 عدد\nسیر : 3 تا 4 حبه\nگردو : 1 لیوان\nخیار : 2 عدد\nکره : 100 گرم\nپودرگلپر : 1 قاشق غذاخوری\nسماق : 1 قاشق مرباخوری\nفلفل و زردچوبه: به مقدار لازم\n

👨‍🍳 طرز تهیه

1 - ابتدا نان ها را در سینی یا روی پارچه پهن میکنیم تا خشک شوند . سپس آن ها را خرد می کنیم . (نباید خیلی خرد یا ریز شوند)
2 - با مقدار کمی آب (یا دوغ) ولرم و خیار رنده شده نان ها را نم دار می کنیم و بعد با دست خوب مخلوط می کنیم . (نباید آب یک دفعه اضافه شود ، چون ممکن است نان ها خمیر شود)
3 - روی نان ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا نم دار بمانند .
4 - سپس مواد (سبزی ، گردو ، پنیر و...) را خرد می کنیم ، و پیاز را نگینی کرده و سرخ می کنیم .
5 - حال سبزی خرد شده ، پیاز سرخ کرده ، سیر خرد (یا رنده) شده ، پنیر ، گردوی خرد شده ، گلپر ، سماق ، و فلفل را به نان ها و خیار رنده شده اضافه می کنیم .
6 - و در آخر کره ذوب کرده و زردچوبه (که کمی تفت داده شده) را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم ؛ و دوباره مواد را با پارچه می پوشانیم . (معمولاً باید یک ساعت بماند تا مواد خوب به خورد هم بروند و مزه دار شوند)

روش های دیگر :

در قدیم دیماج را داخل کاسه می ریختند و خوب با پشت قاشق فشار می دادند تا به صورت فشرده در آید و بعد در ظرف مورد نظر برمی گردانند و تزیین می کردند . و یا مقداری برمی داشتند و در دست به شکل بیضی درمی آوردند و مورد استفاده قرار می دادند .

نکته :

1 - می توان مقدار سبزی و سیر را بسته به ذائقه کم یا زیاد کرد .
2 - اگر پنیر کهنه در دسترس نبود می توان از پنیر لیقوان (رنده شده) هم استفاده کرد .
3 - بعضی ها در دیماج از پیاز خرد شده هم استفاده می کنند .
4 - به جای کره می توان از روغن حیوانی هم استفاده کرد .

💡 نکات آشپزی مرتبط

🧅 تفت پیاز:

روش صحیح:
1. پیاز را ریز خرد کنید
2. روغن را داغ کنید
3. پیاز را اضافه کنید
4. با حرارت متوسط تفت دهید
5. تا طلایی شدن ادامه دهید

نکات:
• از روغن کافی استفاده کنید
• مرتب هم بزنید
• زیاد تفت ندهید تا تلخ نشود

🌿 تفت سبزی:

برای خورش:
1. سبزی را خوب خرد کنید
2. در روغن داغ تفت دهید
3. تا آب آن گرفته شود
4. رنگ آن تیره شود

نکات:
• سبزی را خوب خشک کنید
• از روغن کافی استفاده کنید
• مرتب هم بزنید
• تا آب کامل گرفته شود

💡 نرم کردن گوشت:

روش‌ها:
• با پاپایا یا آناناس مزه دار کنید
• با سرکه یا آب لیمو
• با ماست
• با پیاز رنده شده
• با چکش گوشت بکوبید
• به مدت طولانی بپزید

نکته: مزه دار کردن چند ساعته گوشت را نرم می‌کند.

💬 نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است.

برای ارسال نظر، لطفاً وارد شوید.

📸 تصاویر کاربران

برای بارگذاری تصویر، لطفاً وارد شوید.

هنوز تصویری به اشتراک گذاشته نشده است.

🎥 ویدیوهای مرتبط

📰 مقالات مرتبط

📰

خواص شگفت‌انگیز زعفران و نحوه استفاده صحیح از آن

زعفران یکی از گران‌ترین ادویه‌های جهان است که علاوه بر طعم و عطر بی‌نظیرش، خواص...

👁️ 443 ❤️ 0
📰

رژیم غذایی مدیترانه‌ای: راهنمای کامل و فواید آن

رژیم غذایی مدیترانه‌ای یکی از سالم‌ترین رژیم‌های غذایی جهان است که بر مصرف میوه‌...

👁️ 381 ❤️ 0
📰

10 ترفند طلایی برای پخت برنج ایرانی عالی

پخت برنج ایرانی به ظاهر ساده است اما برای رسیدن به برنجی دانه‌دار و خوش‌طعم نیاز...

👁️ 440 ❤️ 0
📰

خواص درمانی عسل طبیعی و نحوه تشخیص عسل اصل

عسل طبیعی یکی از کامل‌ترین و مفیدترین مواد غذایی است که خواص درمانی فراوانی دارد...

👁️ 493 ❤️ 0
📰

راهنمای کامل نگهداری و فریز کردن مواد غذایی

نگهداری صحیح مواد غذایی نه تنها باعث حفظ طعم و کیفیت آن‌ها می‌شود، بلکه از هدر ر...

👁️ 192 ❤️ 0
📰

فواید مصرف روزانه آب لیمو ترش تازه

آب لیمو ترش یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین نوشیدنی‌های طبیعی است که می‌تواند به بهب...

👁️ 480 ❤️ 0

🍽️ دستور پخت‌های مشابه