با توجه به موادی که در این خوراک به کار رفته می توان گفت غذای بسیار سالمی است و می تواند جای ساندویج هایی که از بیرون تهیه می شود را بگیرد .
قزوینی ها دیماج را بیشتر برای سفره های افطار ماه رمضان ، روز سیزده بدر ، پنجاه بدر و بعضی از میهمانی ها آماده می کنند .
دیماج را در تابستان همراه با هندوانه و سرکه شیره ؛ و در زمستان همراه با ترشی می توان میل کرد .
سطح دشواری
سخت
🥘 مواد لازم
👨🍳 طرز تهیه
2 - با مقدار کمی آب (یا دوغ) ولرم و خیار رنده شده نان ها را نم دار می کنیم و بعد با دست خوب مخلوط می کنیم . (نباید آب یک دفعه اضافه شود ، چون ممکن است نان ها خمیر شود)
3 - روی نان ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا نم دار بمانند .
4 - سپس مواد (سبزی ، گردو ، پنیر و...) را خرد می کنیم ، و پیاز را نگینی کرده و سرخ می کنیم .
5 - حال سبزی خرد شده ، پیاز سرخ کرده ، سیر خرد (یا رنده) شده ، پنیر ، گردوی خرد شده ، گلپر ، سماق ، و فلفل را به نان ها و خیار رنده شده اضافه می کنیم .
6 - و در آخر کره ذوب کرده و زردچوبه (که کمی تفت داده شده) را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم ؛ و دوباره مواد را با پارچه می پوشانیم . (معمولاً باید یک ساعت بماند تا مواد خوب به خورد هم بروند و مزه دار شوند)
روش های دیگر :
در قدیم دیماج را داخل کاسه می ریختند و خوب با پشت قاشق فشار می دادند تا به صورت فشرده در آید و بعد در ظرف مورد نظر برمی گردانند و تزیین می کردند . و یا مقداری برمی داشتند و در دست به شکل بیضی درمی آوردند و مورد استفاده قرار می دادند .
نکته :
1 - می توان مقدار سبزی و سیر را بسته به ذائقه کم یا زیاد کرد .
2 - اگر پنیر کهنه در دسترس نبود می توان از پنیر لیقوان (رنده شده) هم استفاده کرد .
3 - بعضی ها در دیماج از پیاز خرد شده هم استفاده می کنند .
4 - به جای کره می توان از روغن حیوانی هم استفاده کرد .
💡 نکات آشپزی مرتبط
🧅 تفت پیاز:
روش صحیح:
1. پیاز را ریز خرد کنید
2. روغن را داغ کنید
3. پیاز را اضافه کنید
4. با حرارت متوسط تفت دهید
5. تا طلایی شدن ادامه دهید
نکات:
• از روغن کافی استفاده کنید
• مرتب هم بزنید
• زیاد تفت ندهید تا تلخ نشود
🌿 تفت سبزی:
برای خورش:
1. سبزی را خوب خرد کنید
2. در روغن داغ تفت دهید
3. تا آب آن گرفته شود
4. رنگ آن تیره شود
نکات:
• سبزی را خوب خشک کنید
• از روغن کافی استفاده کنید
• مرتب هم بزنید
• تا آب کامل گرفته شود
💡 نرم کردن گوشت:
روشها:
• با پاپایا یا آناناس مزه دار کنید
• با سرکه یا آب لیمو
• با ماست
• با پیاز رنده شده
• با چکش گوشت بکوبید
• به مدت طولانی بپزید
نکته: مزه دار کردن چند ساعته گوشت را نرم میکند.
💬 نظرات
برای ارسال نظر، لطفاً وارد شوید.
📸 تصاویر کاربران
برای بارگذاری تصویر، لطفاً وارد شوید.
هنوز تصویری به اشتراک گذاشته نشده است.
هنوز نظری ثبت نشده است.