این غذا با برنج ، گوشت ، خلال بادام و پسته و پیاز داغ درست میشود . در قزوين ادويه اي هست به نام \"ادويه قيمه نثار\" كه اگر بتوانيد نوع مرغوب آن را پيدا كنيد ، غذاي شما بي نهايت خوش عطر مي شود .
سطح دشواری
سخت
🥘 مواد لازم
👨🍳 طرز تهیه
2 - گوشت را به صورت قيمه اي خرد كنيد و با پياز داغ ، رب گوجه فرنگي ، فلفل سياه ، زردچوبه و كمي روغن تفت دهيد .
3 - مواد فوق را با 2 پيمانه آب روي حرارت قرار دهيد و حدود يك ساعت بعد ، نيمي از خلال بادام خيس خورده را به گوشت اضافه كنيد تا گوشت كاملاً مغز پخت شود .
4 - بقيه ي خلال بادام خيس خورده را در كمي كره تفت دهيد .
5 - خلال پسته را نيز در گلاب خيس كنيد ، سپس در كمي كره تفت دهيد .
6 - زرشك شسته و خيس خورده را با كمي كره تفت دهيد ، شكر را روي آن بريزيد و شعله را خاموش كنيد .
7 - يك پيمانه از برنج را كه دم كشيده است با زعفران تركيب نموده و برنج زعفراني آماده كنيد .
تزيين:
1 - برنج گرم را داخل قالب ميان تهي ، مخصوص ژله بريزيد و با قاشق خوب فشار دهيد تا برنج به فرم قالب در آيد .
2 - حال آن را در ديس برگردانيد .
3 - در قسمت ميان تهي ، قيمه پخته به همراه خلال بادام را بريزيد و روي آن را با نوارهاي برنج زعفراني ، زرشك ، خلال پسته ، خلال بادام و خلال پرتقال شيرين تزيين كنيد .
4 - روي همه ي مواد آماده شده از ادويه ذكر شده بپاشيد و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببريد .
نکته : قزوینی ها گاهی در کنار خلال پرتقال ، خلال نارنج در قیمه نثار می ریزند که به این ترتیب ، طعم قیمه نثار بهتر خواهد شد .
💡 نکات آشپزی مرتبط
🧅 تفت پیاز:
روش صحیح:
1. پیاز را ریز خرد کنید
2. روغن را داغ کنید
3. پیاز را اضافه کنید
4. با حرارت متوسط تفت دهید
5. تا طلایی شدن ادامه دهید
نکات:
• از روغن کافی استفاده کنید
• مرتب هم بزنید
• زیاد تفت ندهید تا تلخ نشود
🌿 تفت سبزی:
برای خورش:
1. سبزی را خوب خرد کنید
2. در روغن داغ تفت دهید
3. تا آب آن گرفته شود
4. رنگ آن تیره شود
نکات:
• سبزی را خوب خشک کنید
• از روغن کافی استفاده کنید
• مرتب هم بزنید
• تا آب کامل گرفته شود
💡 نرم کردن گوشت:
روشها:
• با پاپایا یا آناناس مزه دار کنید
• با سرکه یا آب لیمو
• با ماست
• با پیاز رنده شده
• با چکش گوشت بکوبید
• به مدت طولانی بپزید
نکته: مزه دار کردن چند ساعته گوشت را نرم میکند.
💬 نظرات
برای ارسال نظر، لطفاً وارد شوید.
📸 تصاویر کاربران
برای بارگذاری تصویر، لطفاً وارد شوید.
هنوز تصویری به اشتراک گذاشته نشده است.
هنوز نظری ثبت نشده است.