میرزا قاسمی
👁️ 5
❤️ 0

میرزا قاسمی

غذای ایرانی
یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای شهرهای شمالی ایران میرزاقاسمی است ، که آن را هم می‌توان به صورت خوراک با نان مصرف کرد و هم به همراه برنج به عنوان خورش ، ترکیبی لذیذ و دلچسب است...
لازم به ذكر است كه معمولا این غذا با ماهى شور یا ماهى دودى و ترشى هفت بیجار به عنوان شام ميل مي شود .

سطح دشواری

سخت

🥘 مواد لازم

بادمجان (ترجیحاً بدون تخم) : 2 کیلوگرمتخم مرغ : ۳ تا ۴ عدد سیر : 1 تا 2 بوته گوجه فرنگی : 4 عدد روغن یا کره : 200 تا 250 گرم نمک ، فلفل و زردچوبه : به مقدار کافی

👨‍🍳 طرز تهیه

1 - ابتدا بادمجان‌ها را داخل فر یا روی شعله ی آتش اجاق گاز یا منقل کبابی کنید ؛ سپس پوست آنها را کنده و سرشان را جدا کنید (برای آنکه باقیمانده پوست که به بادمجان چسبیده است نیز کنده شود بادمجان‌های کبابی شده را زیر شیر آب بشویید) . 2 - پس از اینکه پوست بادمجان‌ها به خوبی کنده شد آنها را روی تخته ی آشپزخانه قرار داده و با چاقو ساطوری کنید (اگر بادمجان‌ها تخم‌دار بود پیش از ساطوری کردن تخم آنها را تا حد امکان جدا کنید) . 3- حالا نوبت به پوست کندن سیرها می‌رسد ؛ این کار را با چاقوی کوچک نوک‌تیز انجام دهید (برای راحت‌تر شدن کار کافی است حبه‌های سیر را از هم جدا کرده و داخل کاسه‌ای حاوی آب سرد بریزید و 1 تا 2 ساعت خیس کنید) بعد از گذشت این مدت ، آنها را از آب بیرون آورده و پوستشان را به راحتی بکنید ، سپس آنها را با چاقو ریز خرد کرده یا رنده کنید (البته بعضی‌ها سیرها را در می‌کوبند) . 4 ـ قابلمه‌ای را تا نیمه آب کرده و روی شعله ی اجاق گاز قرار دهید تا جوش آید ، سپس گوجه‌فرنگی‌ها را به صورت درسته و با پوست داخل آب جوش بیندازید و پس از 3 دقیقه آبکشی کنید ؛ به این ترتیب پوست آنها به آسانی کنده می‌شود . حالا گوشت گوجه‌فرنگی‌ها را ریز خرد کنید . 5 ـ در قابلمه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود ؛ سپس سیر رنده یا خرد شده را داخل روغن بریزید و مقداری حرارت دهید تا کمی سرخ شود . پس از آن یک قاشق مرباخوری زردچوبه اضافه کرده کمی تفت دهید . حالا نوبت به گوجه‌فرنگی و بادمجان می‌رسد. 6ـ پس از افزودن گوجه‌فرنگی و بادمجان‌ ، به مقدار لازم نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا پخته شده و آب خود را از دست بدهد . 7 ـ در این فاصله تخم‌مرغ‌ها را در کاسه دیگری بشکنید و با قاشق سفیده و زرده را با هم مخلوط کنید . پس از اینکه مخلوط به روغن افتاد ، تخم‌مرغ‌های مخلوط را روی مواد ریخته و در ظرف را بگذارید تا به اصطلاح بسته شوند ؛ البته در این فاصله مواد را به همراه تخم‌مرغ هم بزنید . در ضمن در طول این مدت ، حرارت اجاق گاز باید متوسط باشد . معمولا پس از گذشت مدت زمانی حدود 15 الی 20 دقیقه بعد از اضافه کردن تخم‌مرغ‌ها غذا آماده است . روش‌های دیگر: بعضی‌ها تخم‌‌مرغ را به صورت جداگانه یا در گوشه‌ای از همان قابلمه سرخ کرده و سپس با مواد مخلوط می‌کنند. بعضی دیگر پس از کشیدن مخلوط بادمجان و گوجه‌فرنگی در ظرف موردنظر ، تخم‌مرغ‌ها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درآورده و به همان صورت درسته روی مخلوط می‌ریزند .

💡 نکات آشپزی مرتبط

نکات مهم میرزا قاسمی:

برای پخت بهتر میرزا قاسمی:
• از مواد اولیه تازه استفاده کنید
• دستور را دقیق دنبال کنید
• صبر داشته باشید
• مزه کنید و تنظیم کنید

برای نکات بیشتر، از بخش دستور پخت‌ها استفاده کنید.

💬 نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است.

برای ارسال نظر، لطفاً وارد شوید.

📸 تصاویر کاربران

برای بارگذاری تصویر، لطفاً وارد شوید.

هنوز تصویری به اشتراک گذاشته نشده است.

🎥 ویدیوهای مرتبط

📰 مقالات مرتبط

📰

خواص شگفت‌انگیز زعفران و نحوه استفاده صحیح از آن

زعفران یکی از گران‌ترین ادویه‌های جهان است که علاوه بر طعم و عطر بی‌نظیرش، خواص...

👁️ 444 ❤️ 0
📰

رژیم غذایی مدیترانه‌ای: راهنمای کامل و فواید آن

رژیم غذایی مدیترانه‌ای یکی از سالم‌ترین رژیم‌های غذایی جهان است که بر مصرف میوه‌...

👁️ 382 ❤️ 0
📰

10 ترفند طلایی برای پخت برنج ایرانی عالی

پخت برنج ایرانی به ظاهر ساده است اما برای رسیدن به برنجی دانه‌دار و خوش‌طعم نیاز...

👁️ 441 ❤️ 0
📰

خواص درمانی عسل طبیعی و نحوه تشخیص عسل اصل

عسل طبیعی یکی از کامل‌ترین و مفیدترین مواد غذایی است که خواص درمانی فراوانی دارد...

👁️ 494 ❤️ 0
📰

راهنمای کامل نگهداری و فریز کردن مواد غذایی

نگهداری صحیح مواد غذایی نه تنها باعث حفظ طعم و کیفیت آن‌ها می‌شود، بلکه از هدر ر...

👁️ 192 ❤️ 0
📰

فواید مصرف روزانه آب لیمو ترش تازه

آب لیمو ترش یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین نوشیدنی‌های طبیعی است که می‌تواند به بهب...

👁️ 480 ❤️ 0

🍽️ دستور پخت‌های مشابه