لاتأکُل طَعامَ الفاسِقینَ.
کَرَفْس گیاهی است با نام علمی Apium graveolens. این گیاه در آشپزی کاربرد داردو ارتفاع آن تا یک متر میرسد.
کرفس دارای مواد معدنی منیزیوم و پتاسیم میباشد که برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی نظیر (Vertigo) مفید میباشند. کرفس همچنین دارای مقدار زیادی ویتامینهای ک. و سی است که آنتی اکسیدان بوده، موجب کاهش تورم یاختههای بدن، سمزدایی و مبارزه با روماتیسم و بیماریهای سرطانی میگردند.
کرفس از معدود گیاهانی است که میتوان آن را همزمان با میوهها و گیاهان دیگر مصرف کرد و باعث دشواری در گوارش نمیگردد. برای نمونه با آب انگور و سیب (برای مبارزه با روماتیسم)، با زنجبیل (برای مبارزه با میگرن و سردرد) و با لیموترش (برای مبارزه با سرماخوردگی و قند بالای خون).
کرفس مقدار کمی کالری ولی مقدار زیادی الیاف غذایی دارد که اگرچه گواردن کامل آنرا سخت میکند، اما آن را از معدود غذاهایی میکند که کالری منفی دارند و باعث کمبود اشتها و کاهش وزن میشوند.
کرفس و یا تخم کرفس هم ماهیچهها را منبسط میکنند (مانند ماهیچههای جداره رگها) و هم ادرارآور میباشند و به این واسطه کارشناسان تغذیه بر این عقیدهاند که کرفس بهترین ماده غذایی برای مبارزه با مشکلات کلیه و مثانه، همچون عفونت مجاری ادرار، نقرس (اسید اوریک بالا)، سنگ کلیه و همچنین فشار خون بالا میباشد. کرفس در کاهش چربی خون بسیار سودمند است.
كرفس مواد مضر را دفع می كند
كرفس كلیه و مثانه را تمیز می كند . از تولید سنگ كلیه و مثانه جلوگیری می كند و ملین است .
دانشمندان بر این عقیده اند كه كرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق تمیز كردن كلیه و مجاری ادرار.
ترپین ماده معطر كرفس كه مانع ماندن سنگ كلیه در مجاری ادرار و یا آلودگی میكروبی و درد می شود .
علاوه بر آن پتاسیم در غده و تنه آن جریان ادرار را تحریك و كلیه و مثانه را تمیز می كند. بیش ازهمه برای بیماران نقرسی مفید است .زیرا در خون این افراد اسید اوریك با غلظت بالا غالباً دیده می شود . روغن اتری كه در كرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاری كلیه می شود بطوریكه اسید اوریك بهتر دفع میگردد. آلودگی میكربی ضعیف درروده نیز در اثر ترپین از بین می رود . كرفس باعث تحریك شدیدتر روده شده و سایر ناراحتی هایی از این قبیل دراثر خوردن كرفس بهبود می یابند .
كرفس بوی بد دهان را ازبین می برد
تجربه نشان داده است كه یك وعده غذا ی كرفس دار بوی بد دهان را از بین می برد. احتمالاً موادی كه در معده تولید می شوند با مواد معطر كرفس تركیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می كند. كسانی كه از بوی بد دهان رنج می برند باید هرروز مقداری كرفس میل كنند، در صورتی كه نتیجه ای نداد بایستی به پزشك مراجعه كرد . از قدیم گفته اند كه كرفس باعث شادی و شادابی می شود.
علم امروز تا كنون نتوانسته است این مسئله را روشن كند. بعضی از مردان اظهار می كنند كه كرفس باعث تقویت نیروی جنسی آنان شده است ولی این اظهار تا كنون از طریق علمی ثابت نشده است . البته ویتامینB6 و اسید پانتوتنیك اثر روانی دارد و مواد معدنی منیزیم و كلسیم به ما هیچه ها نیرو می دهند و در راحت شدن ورلكس كمك می كنند .
عصاره كرفس به عنوان ملین
برای اینكه به روده های خسته و پیر كمك شود ، توصیه می شود كه هر روز یك لیوان عصاره كرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود .
( برگها را همیشه مصرف كنید )
محققین آمریكایی ثابت كرده اند كه كرفس جزء ده ماده غذایی است كه می تواند با سرطان مبارزه كند.
از دیگر خواص كرفس می توان به موارد زیر اشاره كرد:
تقویت كننده معده
تقویت كننده اعصاب
آب كرفس خام در مان خوبی برای گرفتگی صداست .
خوردن كرفس حافظه را زیاد و قلب را پاك می كند و دیوانگی ، جذام و پیسی را برطرف می كند.
كرفس به علت دارا بودن فسفر زیاد ، در ازدیاد هوش مؤثر است .
كرفس در افزایش شیر مادر مؤثر است .
کرفس سلطان سبزی هاست و تمام بخش های این گیاه مفید و شفابخش است.
کرفس بهترین ماده غذایی برای برطرف کردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است، همچنین وجود روغن های فرار در کرفس علاوه بر ایجاد عطر خوشایند این گیاه، باعث گشاد شدن مجاری کلیه می شوند و دفع اسید اوریک را تسهیل می کند.
کرفس و غذاهای حاوی آن بوی بد دهان را از بین می برد که احتمالاً به دلیل ترکیب موادی که در معده تولید می شوند با مواد معطر کرفس است.
این گیاه حاوی ویتامین C زیادی است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثه ها کمک کرده و از بروز بیماری اسکوربوت پیشگیری می کند.
مصرف کرفس همچنین به افراد کم خون، توصیه می شود.
پتاسیم موجود در کرفس علاوه بر تحریک ادرار باعث کاهش فشار خون می شود و به همراه گوگرد موجود در آن بیش از همه برای بیماران مبتلا به نقرس و افرادی که از دردهای مفصلی و روماتیسم رنج می برند، توصیه می شود.
این گیاه دارای خاصیت ضدمیکروبی است و در بهبود آسم و سرماخوردگی های ریوی مناسب است.
این گیاه حاوی درصد بالایی فیبر است، بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار می آید و مصرف برگ و ساقه های کرفس در مورد کسانی که از ناراحتی های گوارشی نظیر یبوست رنج می برند بسیار نافع است.
کرفس همچنین ضد نفخ است و تب را پایین می آورد.
كرفس و تمام سبزی ها به دلیل اینكه فیبر دارند و این ماده برای بدن قابل جذب نیست و به دلیل پر كردن بشقاب غذا، در كاهش وزن نقش دارند.
مصرف آن به خصوص به افراد درگیر با بیماریهای قلب و عروق و بالا بودن چربی های خون بسیار توصیه می شود، این گیاه از تصلب شرائین جلوگیری می کند.
ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک موجود در آن به همراه منیزیوم و کلسیم اثر مثبتی در تقویت ماهیچه ها داشته و دارای اثرات شگرف در آرامش روانی است.
کرفس می تواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو باشد و نوشیدن یک لیوان آب کرفس فقط دو یا سه روز در هفته نه تنها به سلامتی قلب و دستگاه گوارش کمک می کند بلکه معمولا افرادی که خوردن کرفس یا آب این ماده را در دستور غذایی دارند پوست شاداب و جوان تری نسبت به بقیه دارند.
آب کرفس به صورت غرغره برای رفع گلو دردهای خشک به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده اش مفید است. همچنین آلودگی میکروبی ضعیف در روده نیز در اثر تریپین از بین می رود.
در برخی از متون به اثرات مثبت کرفس در تقویت نیروی جنسی مردان اشاره شده است، البته این موضوع تاکنون به اثبات نرسیده است.
این گیاه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان به عنوان یکی از ده ماده غذایی که می تواند با سرطان مقابله کند، نام برده شده است.
مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری توصیه می شود.
جوشانده این گیاه، گرفتگی صدا را درمان می کند و برای سرمازدگی مفید است.
این گیاه حاوی فسفر بوده و در تقویت حافظه و ازدیاد هوش کارآمد است.
در نسخ قدیمی به نقش افزایش دهنده شیر مادر، توسط این گیاه اشاره شده است.
تخم کرفس نیز دارای خواص مفید بی شماری است. تخم این گیاه حاوی کلسیم بالاست که ممکن است نقش مهمی در کاهش فشار خون ایفا کند، این تخم ادرارآور بوده و یکی از بهترین داروها برای پاک کردن اسید اوریک در بدن است؛ از این رو برای درمان نقرس و آرتروز و روماتیسم مناسب است.
خوردن کرفس برای بیماران مبتلا به صرع نیز مضر است زیرا حملات آنها را تحریک می کند.
انواع کوهی این گیاه علاوه بر خاصیت ضددرد و التهاب، اثر کاهنده ای بر ترشح اسیدهای معده دارد. دانشمندان دریافته اند که مصرف گیاه کرفس کوهی ترشح اسید معده را کاهش می دهد و توصیه می کنند که افرادی که از ترشح زیاد اسید معده رنج می برند و به اصطلاح به زخم معده دچار هستند با وجودی که منع مصرف سبزیجات خام وجود دارد، به مصرف کرفس کوهی بپردازند.
در نسخ قدیمی اشاره شده است که برای ریشه کن کردن روماتیسم باید روزی 1 لیوان آب کرفس خام را تا 21 روز خورد.
برگ کرفس حاوی مقدار زیادی ویتامین A (بتاکاروتن) است و ساقه کرفس هم منبع ویتامین های B6 ,B2 ،B1، ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای آمینه ضروری است.
ویتامین C و انواع ویتامین های B موجود در آب کرفس برای از بین بردن جوش های بدن مفید است و از تجمع چربی زیر پوست جلوگیری می کند.
افرادی که ناخنی شکننده دارند با خوردن آب کرفس و کلسیم موجود می توانند به این مشکل پایان دهند و به مرور رشد و ترمیم مو و ناخن ها بهبود خواهد یافت.
مصرف روزانه آب کرفس به مدت یک هفته، تاثیر فوق العاده ای روی پایین آوردن فشارخون خواهد داشت و اگر افراد به طور مداوم آب کرفس بخورند فشار خون در حد طبیعی باقی می ماند و بیشتر از آن کاهش نمی یابد که خود یکی از شگفتی های طبیعت این سبزی است.
کرفس دارای مواد معدنی منیزیوم و پتاسیم می باشد که برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی نظیر (Vertigo) مفید می باشند.
کرفس همچنین دارای مقدار زیادی ویتامینهای K و C است که آنتی اکسیدان بوده، موجب کاهش تورم یاخته های بدن، سم زدایی و مبارزه با روماتیسم و بیماری های سرطانی می گردند.
کرفس از معدود گیاهانی است که می توان آن را همزمان با میوه ها و گیاهان دیگر مصرف کرد و باعث دشواری در گوارش نمی گردد. برای نمونه با آب انگور و سیب (برای مبارزه با روماتیسم)، با زنجبیل (برای مبارزه با میگرن و سردرد) و با لیموترش (برای مبارزه با سرماخوردگی و قند بالای خون).
کرفس مقدار کمی کالری ولی مقدار زیادی الیاف غذایی دارد.
کرفس و یا تخم کرفس هم ماهیچه ها را منبسط می کنند (مانند ماهیچه های جداره رگ ها) و هم ادرارآور می باشند و به این واسطه کارشناسان تغذیه بر این عقیده اند که کرفس بهترین ماده غذایی برای مبارزه با مشکلات کلیه و مثانه، هم چون عفونت مجاری ادرار، نقرس (اسید اوریک بالا)، سنگ کلیه و همچنین فشار خون بالا می باشد. کرفس در کاهش چربی خون بسیار سودمند است.
برای اینكه به روده های خسته و پیر كمك شود ، توصیه می شود كه هر روز یك لیوان عصاره كرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود .
استفاده روزانه از آب کرفس به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی شود چرا که کرفس از سبزی هایی است که ( اگزالات) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، می تواند باعث به وجود آمدن يا بزرگ تر شدن سنگ های اگزالاته شود. دریافت بیش از اندازه اگزالات عاملی مهم در از بین رفتن عناصر 2 ظرفیتی مانند کلسیم، روی، فسفر، منیزیم و منگنز است که برای بدن بسیار ضروری هستند و کمبود آنها نیز بسیار خطرناک است.
دانه کرفس در مواردی موجب سقط جنین می شود و به همین دلیل در دوران بارداری منع مصرف دارد.
در افرادی که به ورم کلیه مبتلا هستند، منع مصرف دارد.
بوته یك كرفس را تمیز كرده و در آب زیادی آنرا بجوشانید . پوست خارجی آن را بگیرید . بوته را بصورت صفحات نازك ببرید . وسط آنها را با یك چنگال جدا كرده درآرد و تخم مرغ و فلفل آنها را آغشته كنید و در روغن داغ دو طرف آنها را كمی سرخ كنید با سالاد كاهو یا سالاد فصل میل كنید.
نظرات کاربران