نان گـردویی

توضیحات

مواد لازم

عسل: سه قاشق چايخوري
آب گرم: 1 و 1/4پيمانه (200 ميلي‌ليتر)
پودر خمير ترش: يك قاشق سوپخوري
آرد گندم الك شده: دو پيمانه
آرد سبوس‌دار الك شده: 1 و 1/3پيمانه
نمـك: يك و نيم قاشـق چـايخوري
گـردوی خرد شده: یک پيمانه
شير: دو قاشق سوپخوري (28 ميلي‌ليتر)
روغن زيتون: به ميزان لازم

طرز تهیه

عسل و نصف پيمانه از آب را در ظرفي ريخته و هم مي‌زنيم. سپس پودر خميرترش و نمک را اضافه كرده و مخلوط مي‌كنيم پس از اين مرحله كره و باقیمانده آب را به آن مي‌افزاييم. آردها و نمك را نيز به همراه گردو به تدريج افزوده و ورز مي‌دهيم اگر خمير خيلي سفت بود كمي آب اضافه كرده و اگر به دست چسبيد مقداري آرد مازاد بر دستور مي‌افزاييم. روي سطح صافي، آرد پاشيده و خمير را به مدت 10 دقيقه روي آن ورز مي‌دهيم تا يك دست و انعطاف‌پذير شود. كف و ديواره‌هاي يك ظرف مناسب را با مقداري روغن زيتون چرب كرده و خمير را داخل آن مي‌غلتانيم تا آغشته به روغن شود. سپس روي خمير را با نايلون پوشانده و حدود 75 دقيقه در محل گرمي قرار مي‌دهيم تا حجم آن دو برابر شود. پس از اين مدت خمير را به دو قسمت تقسيم كرده، هر قسمت را با وردنه به قطر دو سانت باز مي‌كنيم، سپس آنها را رول كرده و با فاصله مناسب در سيني فر چرب شده قرار مي‌دهيم. يك ساعت ديگر به خمير استراحت داده سپس به وسيله برس شير را روي آنها مي‌ماليم و به مدت 35 دقيقه در طبقه وسط فر كه از يك ربع قبل با حرارت 350 درجه فارنهايت (175 درجه سانتي‌گراد) گرم كرده‌ايم، قرار مي‌دهيم تا پخته و روي آنها طلايي شود. سپس از فر درآورده، پس از چند دقيقه روي يك پنجره سيمي قرار مي‌دهيم و پس از اين كه خنك شدند، به اندازه دلخواه برش داده و سرو مي‌كنيم.

نکته

توجه داشته باشيد، هنگام پخت نان يك ظرف آب كف سيني فر قرار دهيد تا هنگام پخت، بخار كند و نان نرم و لطيفي داشته باشيد.
  • بازدید: 7796
  • نگارنده: روح الله بلوردی
  • دسته بندی: نان
  • تاریخ: 04/بهمن/1392
  • منبع: آی آر فامیلی

نظرات کاربران

خوراکی های برتر

چغاله بادام

چغاله بادام

میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خا...
توت سیاه

توت سیاه

شاه توت درختی است که به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ متر می رسد. پوستت...
زرد آلو

زرد آلو

زرد آلو (نام علمی: Prunus armeniaca) یک گونه از خانواده گ...
ریواس

ریواس

ریواس گیاهی است از تیره هفت‌بندان (Polygonaceae) بومی آسی...
توت فرنگی

توت فرنگی

توت‌فرنگی میوه‌ای نسبتاً جدید است که تا ۲۵۰-۳۰۰ سال قبل ب...

غذاهای پرطرفدار

خمیر پیتزا

خمیر پیتزا

برای خوش طعم تر شدن پیتزای خود می توانید علاوه بر ...
آش شلغم

آش شلغم

آش شلغم یکی از اشهای معروف ایرانی است ....
ماشاب، آش محلی قم

ماشاب، آش محلی قم

سفره‌های ایرانی همچون تابلویی زیبا و رنگینند که هر...
ماهی سوخاری، طرز تهیه ماهی سوخاری با سس لیمویی

ماهی سوخاری، طرز تهیه ماهی سوخاری با سس لیمویی

چند سالی است که مرغ سوخاری به صورت های مختلف در فه...
قورمه سبزی

قورمه سبزی

قرمه سبزی از غذاهای اصیل ایرانی است که واقعا طرفدا...

رستوران های برتر

دارچین

دارچین

جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواده ، مهمان خارجی ی...
گردباد

گردباد

پاتوق همیشگی من در تهران ، هر بار که تهران می رم حتما باید ی...
شاندرمن

شاندرمن

جلسه رسمی یا کاری ، جشن یا مهمانی کوچک ، شام یا ناهار با خا...
جوگریل فود(شهرک غرب)

جوگریل فود(شهرک غرب)

موقعیت مناسب برای شام یا ناهار با خانواده ، جای دنج ومناسب ق...
رستوران پیپل

رستوران پیپل

موقعیت مناسب برای جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواد...



Back to Top