توضیحات
مواد لازم
عسل: سه قاشق چايخوري
آب گرم: 1 و 1/4پيمانه (200 ميليليتر)
پودر خمير ترش: يك قاشق سوپخوري
آرد گندم الك شده: دو پيمانه
آرد سبوسدار الك شده: 1 و 1/3پيمانه
نمـك: يك و نيم قاشـق چـايخوري
گـردوی خرد شده: یک پيمانه
شير: دو قاشق سوپخوري (28 ميليليتر)
روغن زيتون: به ميزان لازم
طرز تهیه
عسل و نصف پيمانه از آب را در ظرفي ريخته و هم ميزنيم. سپس پودر خميرترش و نمک را اضافه كرده و مخلوط ميكنيم پس از اين مرحله كره و باقیمانده آب را به آن ميافزاييم. آردها و نمك را نيز به همراه گردو به تدريج افزوده و ورز ميدهيم اگر خمير خيلي سفت بود كمي آب اضافه كرده و اگر به دست چسبيد مقداري آرد مازاد بر دستور ميافزاييم. روي سطح صافي، آرد پاشيده و خمير را به مدت 10 دقيقه روي آن ورز ميدهيم تا يك دست و انعطافپذير شود. كف و ديوارههاي يك ظرف مناسب را با مقداري روغن زيتون چرب كرده و خمير را داخل آن ميغلتانيم تا آغشته به روغن شود. سپس روي خمير را با نايلون پوشانده و حدود 75 دقيقه در محل گرمي قرار ميدهيم تا حجم آن دو برابر شود. پس از اين مدت خمير را به دو قسمت تقسيم كرده، هر قسمت را با وردنه به قطر دو سانت باز ميكنيم، سپس آنها را رول كرده و با فاصله مناسب در سيني فر چرب شده قرار ميدهيم. يك ساعت ديگر به خمير استراحت داده سپس به وسيله برس شير را روي آنها ميماليم و به مدت 35 دقيقه در طبقه وسط فر كه از يك ربع قبل با حرارت 350 درجه فارنهايت (175 درجه سانتيگراد) گرم كردهايم، قرار ميدهيم تا پخته و روي آنها طلايي شود. سپس از فر درآورده، پس از چند دقيقه روي يك پنجره سيمي قرار ميدهيم و پس از اين كه خنك شدند، به اندازه دلخواه برش داده و سرو ميكنيم.
نکته
توجه داشته باشيد، هنگام پخت نان يك ظرف آب كف سيني فر قرار دهيد تا هنگام پخت، بخار كند و نان نرم و لطيفي داشته باشيد.
- بازدید: 9393
- نگارنده: روح الله بلوردی
- دسته بندی: نان
- تاریخ: 24/ژانویه/2014
- منبع: آی آر فامیلی
نظرات کاربران