لاتأکُل طَعامَ الفاسِقینَ.
از جمله سبزیجات مفیدی که به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجهی کلروفیل و ویتامین P نقش مهمی در تقویت قلب، و باز کردن رگهای خونی و رفع گرفتگی آنها، بازی کرده و به سبب وجود کافی ویتامین K در آن یکی از بهترین داروها و سبزیجات ضد خونریزی می باشد پاپریکا است که بر دو نوع قرمز و سبز می باشد
این سبزی حیاتی تحریک کننده ترشحات معده ای بوده و سوء هاضمه را به خوبی از بین می برد. از پاپریکا به شکل خام در تهیه سالادهای بسیار مغذی، لذیذ و خوش طعم استفاده می شود. افزودن چند قطعه گوجه بریده شده به سالاد پاپریکا طعم لذیذ آنرا دو چندان خواهد کرد. پاپریکا را به شکل پخته در تهیه خوراکها و سوپها مورد استفاده قرار می دهند.فلفل دلمهاي نوعي فلفل از خانواده Capsicu annuum است که به رنگهاي قرمز، زرد، سبز و نارنجي يافت ميشود. از ويژگيهاي آن اين است که به تندي ديگر گونههاي فلفل نيست و ما اغلب آن را با غذا يا در سالاد استفاده ميکنيم. اگرچه فلفل دلمهاي را ميتوان در همه فصول يافت، اما ماههاي تير و مرداد اوج به ميوه نشستن اين گياه زيبا با رنگهاي متنوع است كه علاوه بر زيبايي سفره شما، خواص درماني زيادي هم دارد.
رنگهاي شفاف فلفل دلمهاي سرشار از بهترين مواد مغذي است. فلفل دلمهاي منبعي غني از ويتامين A و ويتامين C است كه هر دوي آنها آنتياكسيدانهايي قوي هستند. اين آنتياكسيدانها راديكالهاي آزاد كه اثر تخريبي روي سلولها دارند را غيرفعال ميكنند.
آيا ميدانيد راديكالهاي آزاد بازيگران اصلي در ايجاد انواع سرطان و جمع كردن كلسترول در رگها هستند و باعث گرفتگي رگها و بيماريهاي قلبي، تخريب عصب و رگها ميشوند؟
فلفل دلمهاي با داشتن ويتامين A و C روي راديكالهاي آزاد تأثير گذاشته و باعث كاهش ريسك ابتلا به بيماريهاي قلبي ميشود.
همچنين فلفل دلمهاي حاوي ويتامين B6 و فوليك اسيد است كه در جلوگيري از گرفتگي رگها و بيماري قلبي در افراد ديابتي اثري مثبت دارند. هر دوي اين ويتامينها كه از خانواده ويتامينهاي B هستند، باعث كاهش هموسيستئين ميشوند. هموسيستئين بالا باعث تخريب رگهاي خوني و افزايش حمله قلبي و سكته ميشود. با تهيه ويتامينهايي كه هموسيستئين را به مولكولهاي مورد نياز تبديل ميكنند، فيبر موجود در فلفل دلمهاي ميتواند كلسترول كه عامل ديگري براي ابتلا به حمله قلبي و سكته است، را كاهش دهد.
فلفل قرمز يكي از اندك غذاهايي است كه حاوي ليكوپن است. ليكوپن كاروتنوئيدي است كه مصرف آن رابطهاي عكس با سرطانهايي نظير سرطان پروستات، مثانه و پانكراس دارد. تحقيقات نشان دادهاند، افرادي كه از غذاهاي حاوي ليكوپن، كمتر استفاده ميكنند، بيشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند.
پاپريکا يکي از انواع پر استفاده فلفل در سراسر دنيا ميباشد. اين نوع فلفل در رنگهاي سبز، زرد و قرمز وجود دارد. پاپريکا يا فلفل دلمهاي منبع خوبي از ويتامينC ، بتاکاروتن و بيوفلاونوئيد (يکي ديگر از انواع آنتي اکسيدان) ميباشد. فلفل دلمهاي سبز رنگ دو برابر و فلفل دلمهاي قرمز رنگ سه برابر نياز روزانه بدن حاوي ويتامين C ميباشد. همچنين ويتامين C موجود در فلفل دلمهاي آن را به درماني براي سرماخوردگي تبديل کرده است. مصرف مرتب فلفل دلمهاي در رژيم غذايي، شدت و طول دوران سرماخوردگي را کاهش ميدهد.
تحقيقات نشان داده است که کپساسين (capsicin) موجود در فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده ميشود. کپساسين، موجب افزايش جريان خون در قسمت مخاطي معده و توليد موکوس به وسيله ديواره معده ميشود؛ بنابراين بافت معده در برابر ترشح اسيد معده مصون باقي مي ماند.
از فلفل ميتوان در درمان سرطان و حتي براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري استفاده کرد. تحقيقات نشان داده است كه کپساسين موجود در فلفل، به عنوان يک ترکيب ضد سمي عمل کرده و مانع از فعاليت ترکيبات سرطان زا در بدن ميشود و از تشکيل تومورهاي بدخيم در بدن جلوگيري ميکند.
به علاوه اين سبزي داراي خواص ضدعفوني کنندگي نيز هست. کپساسين موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولي، ترکيب شيميايي دارد که موجب تحريک سيستم ايمني شده و به اين سيستم در حمله به عوامل عفوني کمک ميکند. به علاوه، اين ترکيبات موجب تحريک معده براي ترشح اسيد ميشود، بنابراين افرادي که در برنامهٔ غذايي شان به طور مرتب از اين سبزي استفاده ميکنند، کمتر به بيماري هاي عفوني مبتلا ميشوند.
نظرات کاربران