كُلوا جَميعا وَ لا تَفَرَّقوا فَاِنَّ البَرَكَةَ مَعَ الجَماعَةِ؛
زیره سبز یک گیاه گلدار از خانواده چتریان و گیاه بومی شرق مدیترانه تا هند است. از دانههای آن در غذاهای بسیاری استفاده میکنند. زیره عضوی از خانواده جعفری است. گیاه آن میتواند تا ۳۰-۵۰ سانتی متر رشد کند و گلهایی سفید و صورتی دارد و طول برگهایش به ۵-۱۰ سانتی متر میرسد.
زیره از زمانهای قدیم مورد استفاده بوده و در کاوشهای سوریه اثاری از هزاره دوم قبل از میلاد پیدا شده و همچنین در سایتهای باستان شناسی مصر باستان نیز مواردی استفاده از ان نیز پیدا شدهاست.
برای نخستین بار در ایران و سرزمینهای مدیترانهای کشت شدهاست. در روم باستان و مراکش نیز به عنوان ادویه وخوراکی در غذاها استفاده میشدهاست. در اروپا و در قرون وسطی در اسپانیا و مالت کشت میشدهاست و توسط استعمارگران اسپانیایی و پرتغالی به آمریکا معرفی شد. زیره انواع مختلفی داره که معروف ترین انها زیره سبز و زیره سیاه است که هر دو در آشپزی ایرانی استفاده میشود.
امروزه بیشترین کشت به ترتیب در کشورهای ایران٬ازبکستان ٬تاجیکستان ٬ترکیه، مراکش، مصر٬هند، سوریه، مکزیک، شیلی و چین است.
۱-ضد تشنج
۲-در دفع گاز معده و روده بسیار فید است
۴-قاعده اور و بهبود دهنده دردهای ناشی از قاعدگی
۵-در درمان مشکلات مثانه و کلیه مفید است
۶-برای رفع برونشیت از دم کرده مزیره استفاده کنید
۷-برای دل درد کودکان مفید است
مورد خاصی ذکر نشده است.
۱ قاشق مربا خوری از تخم زیره سبز را در ۱ فنجان اب جوش دم کرده روزی ۳ بار بعد از غذا میل کنید
از مخلوط زیره با عسل در موارد ابتلا به دل درد استفاده کنید
۱ قاشق مربا خوری از پودر تخم زیره به غذا اضافه کنید تا نفخ غذا از بین برود
نظرات کاربران