مَنْ قَلَّ طَعْمُهُ صَحَّ بَدَنُهُ وَ مَنْ كَثُرَ طَعْمُهُ سَقُمَ بَدَنُهُ وَ قَسا قَلْبُهُ؛
کَره در اصل روغنی است که از خامه شیر یا دوغ میگیرند. کره روغن ناگداخته و چربیای است که از چرخ کردن شیر در چرخهای کرهگیری به دست میآید.
کره از منابع مهم انرژی و ویتامین A است و معمولا در وعده صبحانه مصرف میشود. و همچنین در زیست شناسی در گروه لیپید ها قرار میگیرد . لیپید همان چربی است که آزاد شدن انرژی آن در بدن بیشتر از سایر مواد به طول می انجامد.
به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، درست است که کره باعث افزایش احتمال چاقی در شما می شود، اما اگر همیشه ورزش می کنید، نگران تاثیر آن بر روی وزنتان نباشید، زیرا تاثیر کره بر روی وزن بسیار ناچیز است. کره مواد مفیدی دارد که برای سلامت بدن بسیار ضروری است. البته این مزایا برای افرادی است که بیماری و یا مشکل بدنی خاصی ندارند. برخی از مهم ترین مزایای کره را بخوانید.
1- جلوگیری از عفونت های قارچی
کره سرشار از اسید لوریک است و بدن را در برابر عفونت های قارچی حفظ می کند. مصرف کره به میزان متوسط در روز، ضرری برای سلامت شما ندارد.
2- ایجاد تعادل هورمونی
کره طبیعی سرشار از ویتامین آ بوده و علاوه بر تاثیر به سزایی که در بهبود و تقویت بینایی دارد، مانع بروز بیماری تیروئید نیز می شود. مصرف روزانه کره باعث ایجاد تعادل هورمونی در بدن شما می شود.
3- مفید برای پوست
ممکن است این مساله برای شما قابل باور نباشد، اما چربی موجود در کره باعث لطافت، نرمی و صافی پوست می شود. کره همچنین از بروز بیماری های سطحی پوست مانند، آکنه و لکه جلوگیری می کند.
4- محافظت در برابر آسیب های سلولی
کره دارای آنتی اکسیدان هایی است که از بدن در برابر آسیب های سلولی و آسیب رادیکال های آزاد محفاظت می کنند. مصرف کره از تضعیف عروق و اعصاب جلوگیری می کند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
5- ایجاد قدرت در عضلات
کره منبع خوبی از ویتامین کا2 می باشد، که در درمان مشکلاتی مانند پوکی استخوان و آرتریت موثر است. مصرف کره باعث جلوگیری از درد مفاصل در زنان می شود و قدرت عضلات را افزایش می دهد.
6- از ایجاد تومور جلوگیری می کند
چربی های اشباع شده موجود در کره به جلوگیری از لخته شدن خون و یا تشکیل تومورها در بدن کمک می کند. همچنین از بدن در برابر ابتلا به سرطان های مختلف نیز جلوگیری می کند.
وجود همه انواع مواد غذایی به اندازه متوسط، در رژیم روزانه همواره خوب و مناسب است. اگر کره را به اندازه در رژیم روزانه خود مصرف کنید، می توانید مطمئن باشید که بدن قوی و ایمنی داشته و دچار افزایش وزن نیز نمی شوید.
هرچند خیلی سخت میتوان لقمه نان و پنیر، عسل و مربا را بدون کره در نظر گرفت، اما کسانی که دوست ندارند به ناراحتیهای قلبی و گرفتگی عروق مبتلا شوند یا چربی خونشان بالا برود، باید حسابی مراقب مصرف آن باشند. بزرگترین نگرانی در مورد کره، میزان بالای چربی اشباع و ترانس موجود در آن است. تنها در یک قاشق غذاخوری کره، حدود ۸ گرم چربی اشباع وجود دارد که این اصلا خبر خوبی برای کسانی که عاشق کره هستند و در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند، نیست. بهعلاوه هریک قاشق غذاخوری کره، ۱۰۰ کیلو کالری انرژی دارد و شما باید برای سوزاندن این مقدار از انرژی نزدیک به ۳۵ دقیقه پیادهروی بکنید. بنابراین، کره از آن دست خوراکیهایی است که خوردنش اصلا به افراد چاق یا آنهایی که اضافه وزن دارند، توصیه نمیشود. در مقایسه با کرههای حیوانی یا همان کرههای زرد رنگی که ما در بستهبندیهای مختلف در بازار میبینیم، کرههای مارگارین نسبتا سفید رنگی هم در بازار وجود دارد که کالریشان نصف کالری کرههای معمولی است و چون چربی اشباع در آنها وجود ندارد یا مقدارش بسیار ناچیز است، بعضیها مصرف آنها را به کره حیوانی ترجیح میدهند. اما این دسته از افراد باید بدانند که مارگارین هم میزان قابلتوجهی چربی ترانس دارد که میتواند جزو معایب بسیار بزرگ آن به حساب آید.
همراه با سایر خوراکی ها قابل استفاده است.
نظرات کاربران