مَنْ قَلَّ طَعْمُهُ صَحَّ بَدَنُهُ وَ مَنْ كَثُرَ طَعْمُهُ سَقُمَ بَدَنُهُ وَ قَسا قَلْبُهُ؛
سیب ( دقیقا" یک میوه شفتدار) میوه درختی ازطبقه Malus است که عضوی از خانواده گل سرخیان بوده ( روزاسیا) و در طول تاریخ کشت می شده است . بیشتر گروه سیبها به گونه M. domesticaیا پیوندیهای آن تعلق دارند.
اجداد وحشی سیبها احتمالا" درختی به نام Malus sieversii ( که فاقد اسم همگانی است) بود که هنوز هم در قزاقستان یافت می شود.محققان در حال مطالعه روی M. sieversii که در برابر بسیاری از بیماریها و آفات مقاوم است می باشند تا بتوانند یک سیب مقاوم تر در برابرسرما بوجود آورند.
پزشكان در تایید خواص مفید سیب برای سلامتی اعلام كردند كه خوردن این میوه 10 درصد به طول عمر انسان اضافه میكند. به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، تقریبا تمام متخصصان تغذیه بر این باور هستند كه خوردن یك عدد سیب در روز شما را از پزشك بی نیاز میكند. اكنون محققان دانشگاه چینی هنگ كنگ برای اولین بار به شواهدی دست یافتهاند كه تایید میكند سیب حاوی آنتی اكسیدانهای فراوانی است كه به همین خاطر مصرف آن به طور مرتب حداقل 10 درصد به عمر انسان میافزاید. به گزارش خبرگزاری شینهوا، دكتر شن ـ یو چن و دستیارانش در این دانشگاه خاطرنشان كردند: مواد مضری كه در بدن تولید میشوند و ما آنها را رادیكالهای آزاد مینامیم، میتوانند تغییرات نامطلوبی در بدن ایجاد كنند كه این تغییرات در تسریع روند پیری و نیز ابتلا به برخی از بیماریها نقش دارند. از سوی دیگر موادی موسوم به آنتی اكسیدانها میتوانند با این آسیبها مقابله كنند. سیب از جمله میوههایی است كه سرشار از آنتی اكسیدانهای متنوع بوده و در این زمینه بسیار موثر و مفید است. با وجودی كه میوهها و سبزیهای دیگر نیز حاوی آنتی اكسیدانهای مفید هستند، اما در پژوهش اخیر معلوم شده است كه مقدار این مواد مفید در سیب بسیار بالا است و به همین خاطر حتی در افزایش طول عمر انسان نیز تاثیرگذار است. این یافته در مجله شیمی كشاورزی و غذا منتشر شده است.
شروع فصل برگ ریزان ، ورود یکی از بهترین میوه های طراوت بخش را در زندگیمان احساس میکنیم سیبها واقعا فواید مغزی متفاوتی دارند که میتوان آنها را به رژیم خود اضافه کنیم. از بین همه میوه هایی که تناول میکنیم، سیب منبع غنی است از پکتین است،یک فیبر طبیعی که مملو از فواید فراوانی میباشد . همچنین سیب حاوی کوارستین، تانینها و آنتی اکسیدانها میباشد، که همه اینها عامل تندرستی هستند. در زیر به چند مورد از فواید سیب اشاره میکنم.
1. سیب روده ها را بهبود میبخشد. پکتین منبع فیبر و یا ماده مغزی میباشد که میتوان به رژیم خود اضافه کنیم.اگرچه این ماده در مرکبات و آلوها وجود دارد، اما سیب ها بیشترین مقدار را در خود دارند. پکتین با افزایش میزان مدفوع و ادرار کمک به درمان یبوست و اسهال میکند و معمولا سلامت روده را بهبود میبخشد. محققان دریافته اند که پکتین موجود در سیب شیوع بیماری تومور روده بزرگ و سرطان روده ها را کاهش میدهد.
2. سیب کلسترول را کاهش میدهد. محققان با مطالعه بیماری قلبی و مواد مغزی در یافتهاند که اگر روزانه سه عدد سیب به مدت سه ماه بخوریم، میتوانیم مقدار کلسترول را 20 درجه کاهش دهیم. چطور این اتفاق میافتد؟ پکتین سیب (این منبع معجزه آسای فیبر طبیعی) کلسترول بد خون (LDL) را از سیستم بدن خارج میکند. نه تنها پکتین بلکه کوارستین آنتی اکسیدانی نیز از انباشتگی کلسترول LDL در جریان خون جلوگیری میکند. از آنجا که سیب کلسترول خون را پایین میآورد میتواند به عنوان یک پیش غذا استفاده شود.
3. سیب خطر سرطان را کاهش میدهد. سیب منحصر به جلو گیری از سرطان روده نمیشود. بلکه مقدار فراوان کوارستین، دیگر فلاونوییدهای موجود در این میوه سبب آزادسازی فعالیت آنتی اکسیدانی قوی در افرادی میشود که این میوه را میخورند و ازفعالیت رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند. علاوه براین phytochemical های موجود در سیب از سرطان جلوگیری میکنند. به این معنی که خوردن سیب از سرطان پروستات، کلیه و دیگر اعضای بدن جلو گیری میکند.
4. سیب فرآیند پیری را به تاخیر میاندازد.خیلی ا ز دانشمندان در جستجوی سرچشمه جوانی بودند که پی به وجود سیب بردند. Phytochemical های سیب که باعث رنگ روشن در این میوه میشوند در کنار دیگر مواد موجود در سیب باعث کاهش کلسترول و مقابله با سرطان میشوند، همچنین از دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیگر شرایطی که باعث ناتوانی در سنین بالا میشوند جلوگیری میکنند.
5. سیب از ریزش مو جلوگیری میکند. اگر میخواهید موهای بادوام تری داشته باشید سیب میل کنید.
سیب در لیست میوه جاتی است که کمک میکنند تا خون بهتر به پیازچه مو برسد. سیب را اول بشویید بعد با پوست بخورید خاصیت بیشتری دارد قدرت آنتیاکسیدان موجود درپوست سیب پنج برابرقدرت آنتیاکسیدانی تمشک آبی،11 برابر قدرت آنتیاکسیدانی کلم بروکلی و 14 برابر قدرت آنتیاکسیدانی آب انار خالص است. خواص سیب به اندازهای زیاد است که گفته میشود خوردن یک عدد از این میوه در روز، مانع از بروز بسیاری از انواع بیماریها میشود. این در حالی است که بخش عمدهای از این خواص در پوست سیب قرار دارد تا جایی که به گفته محققان نیمی از ویتامین ث موجود در سیب، در پوست آن است. علاوه بر این پوست سیب حاوی مقدار زیادی فلاونوئید است که از سلامت قلب محافظت میکند. فلاونوئیدهای مختلف هر یک نقش متفاوتی را در بدن برعهده دارند که از آن جمله، تأمین آنتیاکسیدان برای کاهش التهابات، جلوگیری از انباشته شدن پلاکتهای خونی، تنظیم فشار خون و کمک به متوقف ساختن تولید بیش از حد چربی در سلولهای کبد است. پوست سیب همچنین حاوی فیبر بسیار بالایی است، از اینرو مانع از ذخیره کلسترول در رگهای خونی شده و رودهها را نیز تمیز میکند.
مورد خاصی ذکر نشده اما بدلیل مواد قندی موجود در سیب بهتر است بیماران قندی با نظر پزشک از آن مصرف کنند
هم بصورت خام و هم پخته مصرف می شود.
نظرات کاربران