میرزا قاسمی

توضیحات

یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای شهرهای شمالی ایران میرزاقاسمی است ، که آن را هم می‌توان به صورت خوراک با نان مصرف کرد و هم به همراه برنج به عنوان خورش ، ترکیبی لذیذ و دلچسب است...
لازم به ذكر است كه معمولا این غذا با ماهى شور یا ماهى دودى و ترشى هفت بیجار به عنوان شام ميل مي شود .

مواد لازم

بادمجان (ترجیحاً بدون تخم) : 2 کیلوگرم
تخم مرغ : ۳ تا ۴ عدد
سیر : 1 تا 2 بوته
گوجه فرنگی : 4 عدد
روغن یا کره : 200 تا 250 گرم
نمک ، فلفل و زردچوبه : به مقدار کافی

طرز تهیه

1 - ابتدا بادمجان‌ها را داخل فر یا روی شعله ی آتش اجاق گاز یا منقل کبابی کنید ؛ سپس پوست آنها را کنده و سرشان را جدا کنید (برای آنکه باقیمانده پوست که به بادمجان چسبیده است نیز کنده شود بادمجان‌های کبابی شده را زیر شیر آب بشویید) .
2 - پس از اینکه پوست بادمجان‌ها به خوبی کنده شد آنها را روی تخته ی آشپزخانه قرار داده و با چاقو ساطوری کنید (اگر بادمجان‌ها تخم‌دار بود پیش از ساطوری کردن تخم آنها را تا حد امکان جدا کنید) .
3- حالا نوبت به پوست کندن سیرها می‌رسد ؛ این کار را با چاقوی کوچک نوک‌تیز انجام دهید (برای راحت‌تر شدن کار کافی است حبه‌های سیر را از هم جدا کرده و داخل کاسه‌ای حاوی آب سرد بریزید و 1 تا 2 ساعت خیس کنید) بعد از گذشت این مدت ، آنها را از آب بیرون آورده و پوستشان را به راحتی بکنید ، سپس آنها را با چاقو ریز خرد کرده یا رنده کنید (البته بعضی‌ها سیرها را در می‌کوبند) .
4 ـ قابلمه‌ای را تا نیمه آب کرده و روی شعله ی اجاق گاز قرار دهید تا جوش آید ، سپس گوجه‌فرنگی‌ها را به صورت درسته و با پوست داخل آب جوش بیندازید و پس از 3 دقیقه آبکشی کنید ؛ به این ترتیب پوست آنها به آسانی کنده می‌شود . حالا گوشت گوجه‌فرنگی‌ها را ریز خرد کنید .
5 ـ در قابلمه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود ؛ سپس سیر رنده یا خرد شده را داخل روغن بریزید و مقداری حرارت دهید تا کمی سرخ شود . پس از آن یک قاشق مرباخوری زردچوبه اضافه کرده کمی تفت دهید . حالا نوبت به گوجه‌فرنگی و بادمجان می‌رسد.
6ـ پس از افزودن گوجه‌فرنگی و بادمجان‌ ، به مقدار لازم نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا پخته شده و آب خود را از دست بدهد .
7 ـ در این فاصله تخم‌مرغ‌ها را در کاسه دیگری بشکنید و با قاشق سفیده و زرده را با هم مخلوط کنید . پس از اینکه مخلوط به روغن افتاد ، تخم‌مرغ‌های مخلوط را روی مواد ریخته و در ظرف را بگذارید تا به اصطلاح بسته شوند ؛ البته در این فاصله مواد را به همراه تخم‌مرغ هم بزنید . در ضمن در طول این مدت ، حرارت اجاق گاز باید متوسط باشد . معمولا پس از گذشت مدت زمانی حدود 15 الی 20 دقیقه بعد از اضافه کردن تخم‌مرغ‌ها غذا آماده است . روش‌های دیگر: بعضی‌ها تخم‌‌مرغ را به صورت جداگانه یا در گوشه‌ای از همان قابلمه سرخ کرده و سپس با مواد مخلوط می‌کنند. بعضی دیگر پس از کشیدن مخلوط بادمجان و گوجه‌فرنگی در ظرف موردنظر ، تخم‌مرغ‌ها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درآورده و به همان صورت درسته روی مخلوط می‌ریزند .

  • بازدید: 10794
  • نگارنده: علی رمضانی
  • دسته بندی: غذاهای محلی
  • تاریخ: 15/فروردين/1392
  • منبع:

نظرات کاربران

خوراکی های برتر

چغاله بادام

چغاله بادام

میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خا...
توت سیاه

توت سیاه

شاه توت درختی است که به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ متر می رسد. پوستت...
ریواس

ریواس

ریواس گیاهی است از تیره هفت‌بندان (Polygonaceae) بومی آسی...
زرد آلو

زرد آلو

زرد آلو (نام علمی: Prunus armeniaca) یک گونه از خانواده گ...
توت فرنگی

توت فرنگی

توت‌فرنگی میوه‌ای نسبتاً جدید است که تا ۲۵۰-۳۰۰ سال قبل ب...

غذاهای پرطرفدار

آش گوشواره

آش گوشواره

یک از آشهای معروف منطقه آذربایجان و قفقاز آش گوشوا...
 کالباس ابتکاری و خانگی مرغ

کالباس ابتکاری و خانگی مرغ

کالباس از جمله فست فودهای پر طرفدار هست اما بخاطر ...
سالاد کاپریس

سالاد کاپریس

این سالاد رو حتما تجربه کنید...
ناگت مرغ

ناگت مرغ

بچه های من ناگت مرغ رو خیلی دوست دارند برای همین ت...
تاس کباب

تاس کباب

تاس کباب از آن نوع غذاهاییست که مثل یک اتفاق خاص د...

رستوران های برتر

دارچین

دارچین

جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواده ، مهمان خارجی ی...
گردباد

گردباد

پاتوق همیشگی من در تهران ، هر بار که تهران می رم حتما باید ی...
شاندرمن

شاندرمن

جلسه رسمی یا کاری ، جشن یا مهمانی کوچک ، شام یا ناهار با خا...
جوگریل فود(شهرک غرب)

جوگریل فود(شهرک غرب)

موقعیت مناسب برای شام یا ناهار با خانواده ، جای دنج ومناسب ق...
رستوران پیپل

رستوران پیپل

موقعیت مناسب برای جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواد...



Back to Top