توضیحات
قزوینی ها غذاهای مخصوصی دارند که از مشهورترین آن ها می توان به قیمه نثار اشاره کرد ؛ غذایی بسیار خوشمزه که در میهمانی های بزرگ این دیار معمولا پای ثابت میز غذا ، مخصوصا میز شام مهمانی هاست .
این غذا با برنج ، گوشت ، خلال بادام و پسته و پیاز داغ درست میشود . در قزوين ادويه اي هست به نام "ادويه قيمه نثار" كه اگر بتوانيد نوع مرغوب آن را پيدا كنيد ، غذاي شما بي نهايت خوش عطر مي شود .
مواد لازم
برنج : 6 پیمانه
گوشت گوسفندی : 500 گرم
پياز داغ : 2 قاشق غذا خوری
شکر : 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری
زرشک : 2 قاشق غذاخوری
خلال پرتقال شیرین : 1 قاشق غذاخوری
خلال بادام : 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته : 1 قاشق غذاخوری
گلاب : ۱ قاشق غذاخوری
کره : 100 گرم
زعفران آب گرفته غليظ : 1 قاشق غذاخوري
دارچین ، هل ، زیره : 1 قاشق غذاخوری
نمك ، فلفل ، زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه
1 - برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید .
2 - گوشت را به صورت قيمه اي خرد كنيد و با پياز داغ ، رب گوجه فرنگي ، فلفل سياه ، زردچوبه و كمي روغن تفت دهيد .
3 - مواد فوق را با 2 پيمانه آب روي حرارت قرار دهيد و حدود يك ساعت بعد ، نيمي از خلال بادام خيس خورده را به گوشت اضافه كنيد تا گوشت كاملاً مغز پخت شود .
4 - بقيه ي خلال بادام خيس خورده را در كمي كره تفت دهيد .
5 - خلال پسته را نيز در گلاب خيس كنيد ، سپس در كمي كره تفت دهيد .
6 - زرشك شسته و خيس خورده را با كمي كره تفت دهيد ، شكر را روي آن بريزيد و شعله را خاموش كنيد .
7 - يك پيمانه از برنج را كه دم كشيده است با زعفران تركيب نموده و برنج زعفراني آماده كنيد .
تزيين:
1 - برنج گرم را داخل قالب ميان تهي ، مخصوص ژله بريزيد و با قاشق خوب فشار دهيد تا برنج به فرم قالب در آيد .
2 - حال آن را در ديس برگردانيد .
3 - در قسمت ميان تهي ، قيمه پخته به همراه خلال بادام را بريزيد و روي آن را با نوارهاي برنج زعفراني ، زرشك ، خلال پسته ، خلال بادام و خلال پرتقال شيرين تزيين كنيد .
4 - روي همه ي مواد آماده شده از ادويه ذكر شده بپاشيد و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببريد .
نکته : قزوینی ها گاهی در کنار خلال پرتقال ، خلال نارنج در قیمه نثار می ریزند که به این ترتیب ، طعم قیمه نثار بهتر خواهد شد .
- بازدید: 23264
- نگارنده: علی رمضانی
- دسته بندی: غذاهای محلی
- تاریخ: 15/آوریل/2013
- منبع:
نظرات کاربران