توضیحات
دیماج نوعی عصرانه سنتی قزوینی است . این خوراک که مخصوص فصول گرم است از مخلوط نمودن تکه های نان ، پنیر ، خیار ، گردو ، پیاز داغ و... درست می شود .
با توجه به موادی که در این خوراک به کار رفته می توان گفت غذای بسیار سالمی است و می تواند جای ساندویج هایی که از بیرون تهیه می شود را بگیرد .
قزوینی ها دیماج را بیشتر برای سفره های افطار ماه رمضان ، روز سیزده بدر ، پنجاه بدر و بعضی از میهمانی ها آماده می کنند .
دیماج را در تابستان همراه با هندوانه و سرکه شیره ؛ و در زمستان همراه با ترشی می توان میل کرد .
مواد لازم
نان لواش خرد شده : 500 گرم
سبزی خوردن : 250 گرم
پنیر کهنه (محلی) : یک دوم پیمانه
پیاز بزرگ : 2 عدد
سیر : 3 تا 4 حبه
گردو : 1 لیوان
خیار : 2 عدد
کره : 100 گرم
پودرگلپر : 1 قاشق غذاخوری
سماق : 1 قاشق مرباخوری
فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه
1 - ابتدا نان ها را در سینی یا روی پارچه پهن میکنیم تا خشک شوند . سپس آن ها را خرد می کنیم . (نباید خیلی خرد یا ریز شوند)
2 - با مقدار کمی آب (یا دوغ) ولرم و خیار رنده شده نان ها را نم دار می کنیم و بعد با دست خوب مخلوط می کنیم . (نباید آب یک دفعه اضافه شود ، چون ممکن است نان ها خمیر شود)
3 - روی نان ها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم تا نم دار بمانند .
4 - سپس مواد (سبزی ، گردو ، پنیر و...) را خرد می کنیم ، و پیاز را نگینی کرده و سرخ می کنیم .
5 - حال سبزی خرد شده ، پیاز سرخ کرده ، سیر خرد (یا رنده) شده ، پنیر ، گردوی خرد شده ، گلپر ، سماق ، و فلفل را به نان ها و خیار رنده شده اضافه می کنیم .
6 - و در آخر کره ذوب کرده و زردچوبه (که کمی تفت داده شده) را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم ؛ و دوباره مواد را با پارچه می پوشانیم . (معمولاً باید یک ساعت بماند تا مواد خوب به خورد هم بروند و مزه دار شوند)
روش های دیگر :
در قدیم دیماج را داخل کاسه می ریختند و خوب با پشت قاشق فشار می دادند تا به صورت فشرده در آید و بعد در ظرف مورد نظر برمی گردانند و تزیین می کردند . و یا مقداری برمی داشتند و در دست به شکل بیضی درمی آوردند و مورد استفاده قرار می دادند .
نکته :
1 - می توان مقدار سبزی و سیر را بسته به ذائقه کم یا زیاد کرد .
2 - اگر پنیر کهنه در دسترس نبود می توان از پنیر لیقوان (رنده شده) هم استفاده کرد .
3 - بعضی ها در دیماج از پیاز خرد شده هم استفاده می کنند .
4 - به جای کره می توان از روغن حیوانی هم استفاده کرد .
- بازدید: 14936
- نگارنده: علی رمضانی
- دسته بندی: غذاهای محلی
- تاریخ: 15/آوریل/2013
- منبع:
نظرات کاربران