میرزا قاسمی

توضیحات

یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای شهرهای شمالی ایران میرزاقاسمی است ، که آن را هم می‌توان به صورت خوراک با نان مصرف کرد و هم به همراه برنج به عنوان خورش ، ترکیبی لذیذ و دلچسب است...
لازم به ذكر است كه معمولا این غذا با ماهى شور یا ماهى دودى و ترشى هفت بیجار به عنوان شام ميل مي شود .

مواد لازم

بادمجان (ترجیحاً بدون تخم) : 2 کیلوگرم
تخم مرغ : ۳ تا ۴ عدد
سیر : 1 تا 2 بوته
گوجه فرنگی : 4 عدد
روغن یا کره : 200 تا 250 گرم
نمک ، فلفل و زردچوبه : به مقدار کافی

طرز تهیه

1 - ابتدا بادمجان‌ها را داخل فر یا روی شعله ی آتش اجاق گاز یا منقل کبابی کنید ؛ سپس پوست آنها را کنده و سرشان را جدا کنید (برای آنکه باقیمانده پوست که به بادمجان چسبیده است نیز کنده شود بادمجان‌های کبابی شده را زیر شیر آب بشویید) .
2 - پس از اینکه پوست بادمجان‌ها به خوبی کنده شد آنها را روی تخته ی آشپزخانه قرار داده و با چاقو ساطوری کنید (اگر بادمجان‌ها تخم‌دار بود پیش از ساطوری کردن تخم آنها را تا حد امکان جدا کنید) .
3- حالا نوبت به پوست کندن سیرها می‌رسد ؛ این کار را با چاقوی کوچک نوک‌تیز انجام دهید (برای راحت‌تر شدن کار کافی است حبه‌های سیر را از هم جدا کرده و داخل کاسه‌ای حاوی آب سرد بریزید و 1 تا 2 ساعت خیس کنید) بعد از گذشت این مدت ، آنها را از آب بیرون آورده و پوستشان را به راحتی بکنید ، سپس آنها را با چاقو ریز خرد کرده یا رنده کنید (البته بعضی‌ها سیرها را در می‌کوبند) .
4 ـ قابلمه‌ای را تا نیمه آب کرده و روی شعله ی اجاق گاز قرار دهید تا جوش آید ، سپس گوجه‌فرنگی‌ها را به صورت درسته و با پوست داخل آب جوش بیندازید و پس از 3 دقیقه آبکشی کنید ؛ به این ترتیب پوست آنها به آسانی کنده می‌شود . حالا گوشت گوجه‌فرنگی‌ها را ریز خرد کنید .
5 ـ در قابلمه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود ؛ سپس سیر رنده یا خرد شده را داخل روغن بریزید و مقداری حرارت دهید تا کمی سرخ شود . پس از آن یک قاشق مرباخوری زردچوبه اضافه کرده کمی تفت دهید . حالا نوبت به گوجه‌فرنگی و بادمجان می‌رسد.
6ـ پس از افزودن گوجه‌فرنگی و بادمجان‌ ، به مقدار لازم نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا پخته شده و آب خود را از دست بدهد .
7 ـ در این فاصله تخم‌مرغ‌ها را در کاسه دیگری بشکنید و با قاشق سفیده و زرده را با هم مخلوط کنید . پس از اینکه مخلوط به روغن افتاد ، تخم‌مرغ‌های مخلوط را روی مواد ریخته و در ظرف را بگذارید تا به اصطلاح بسته شوند ؛ البته در این فاصله مواد را به همراه تخم‌مرغ هم بزنید . در ضمن در طول این مدت ، حرارت اجاق گاز باید متوسط باشد . معمولا پس از گذشت مدت زمانی حدود 15 الی 20 دقیقه بعد از اضافه کردن تخم‌مرغ‌ها غذا آماده است . روش‌های دیگر: بعضی‌ها تخم‌‌مرغ را به صورت جداگانه یا در گوشه‌ای از همان قابلمه سرخ کرده و سپس با مواد مخلوط می‌کنند. بعضی دیگر پس از کشیدن مخلوط بادمجان و گوجه‌فرنگی در ظرف موردنظر ، تخم‌مرغ‌ها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درآورده و به همان صورت درسته روی مخلوط می‌ریزند .

  • بازدید: 12599
  • نگارنده: علی رمضانی
  • دسته بندی: غذاهای محلی
  • تاریخ: 04/آوریل/2013
  • منبع:

نظرات کاربران

خوراکی های برتر

چغاله بادام

چغاله بادام

میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خا...
توت سیاه

توت سیاه

شاه توت درختی است که به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ متر می رسد. پوستت...
زرد آلو

زرد آلو

زرد آلو (نام علمی: Prunus armeniaca) یک گونه از خانواده گ...
ریواس

ریواس

ریواس گیاهی است از تیره هفت‌بندان (Polygonaceae) بومی آسی...
توت فرنگی

توت فرنگی

توت‌فرنگی میوه‌ای نسبتاً جدید است که تا ۲۵۰-۳۰۰ سال قبل ب...

غذاهای پرطرفدار

قورمه سبزی

قورمه سبزی

قرمه سبزی از غذاهای اصیل ایرانی است که واقعا طرفدا...

رستوران های برتر

دارچین

دارچین

جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواده ، مهمان خارجی ی...
گردباد

گردباد

پاتوق همیشگی من در تهران ، هر بار که تهران می رم حتما باید ی...
جوگریل فود(شهرک غرب)

جوگریل فود(شهرک غرب)

موقعیت مناسب برای شام یا ناهار با خانواده ، جای دنج ومناسب ق...
شاندرمن

شاندرمن

جلسه رسمی یا کاری ، جشن یا مهمانی کوچک ، شام یا ناهار با خا...
رستوران پیپل

رستوران پیپل

موقعیت مناسب برای جلسه رسمی یا کاری ، شام یا ناهار با خانواد...